Új polimermentes összetétel

polimermentes összetétel

A treaclemoon márka célja, hogy a bőr egészségét szolgálja.

Amellett, hogy intenzív illatával, színeivel és simogató habjával elvarázsolja érzékeinket és élménnyé változtatja a tisztálkodást. Természetes olajokkal, növényi kivonatokkal és vitaminokkal táplálja és ápolja a bőrt. 2022 szeptemberétől azonban még ennél is többre szánta el magát a márka mögött álló kutatócsoport: A cél egy polimermentes, mégis kényeztető tusfürdő létrehozása volt.

A polimerek olyan vegyületek, amelyek számos ipari és szépségápolási termékben megtalálhatók, köztük a tusfürdőkben is. Bár e vegyületek használata bizonyos előnyökkel járnak, például javítják a termék textúráját és konzisztenciáját, valójában káros hatást gyakorolnak az emberi egészségre és a környezetre. Szakembereink ezért dolgozták ki az új, polimermentes összetételt.

Hogy mely polimereket vették ki az összetevőlistából?

A treaclmoon tusfürdőkből két gyakran használt polimert, a Styrene acrylates copolimert és a Polyquaternium-7 polimert vonták ki.

A Styrene acrylates copolimer egy olyan vegyület, amelyet általában az arc- és testápoló termékekben használnak a könnyű állag megőrzése érdekében. Emellett a napvédő kozmetikumokban is fontos előfordulnak, mivel segít kivédeni a napfény bőrre gyakorolt káros hatásait,.

A Polyquaternium-7 egy hidrofób polimer, amelyet leggyakrabban samponokban, kondicionálókban, tusfürdőkben alkalmaznak. Ez a polimer hozzájárul a haj és a bőr puha érzetéhez, a haj könnyű fésülhetőségéhez, valamint segít megőrizni a haj és a bőr hidratáltságát.

De akkor mi a baj velük? Miért törekszik a treaclemoon a polimermentes összetételre?

Az előnyök mellett ezeknek az anyagoknak számos káros hatása is ismert.

Mindkét anyag képes a környezetre káros hatást gyakorolni. A Styrene Acrylates Copolymer nehezen bomlik le, ami azt jelenti, hogy akár hosszú időt is eltölthet a talajban, vagy a vízben. A Polyquaternium-7 pedig azért káros az ökoszisztémára, mert vízoldékony, és így könnyen belekerülhet a vízbe és károsíthatja a halak és más élőlények élőhelyét és szervezetét.

A polimerek a kozmetikumokban irritációt okozhatnak . Kiszáríthatja  a bőrt, és vörös, viszkető vagy égő érzést okozhat. A bőr irritációja súlyosbodhat, ha a terméket rendszeresen használják vagy ha a bőr már károsodott vagy érzékeny.

A Polyquaternium-7 káros hatásai között az allergiás reakciók is előfordulhatnak, melyeknek enyhébb formái is felléphetnek, mint például a bőrkiütés vagy a viszketés, de súlyosabb reakciók is előfordulhatnak.

A treaclemoon csapata ezért hosszas kutatás és mérlegelés után úgy döntött, hogy nem köt kompromisszumot!  Minden összetevőt kivesz a termékből, amely akár az ember, akár az ökoszisztéma egészségére káros hatást gyakorol.

A végeredmény csodás lett: egészséges kozmetikum újrahasznosított csomagolásban, melyeket bátran használhatsz, kompromisszumok nélkül!  Kényeztesd bőröd polimermentes kozmetikumokkal!